ειμαι περήφανη

Είμαι περήφανη γιατί αγωνίζομαι για τους στόχους μου καθημερινά, χωρίς να μεμψιμοιρώ. Δεν επέτρεψα ποτέ σε κάποιον να με πείσει για το αδύνατο στο όνειρο, δε σταμάτησα να πιστεύω ότι το ανέφικτο μπορεί κι αυτό να γίνει εφικτό! Ακόμα και σ’ έναν κόσμο που διαδίδει απελπισία…

Είμαι περήφανη γιατί και τις φορές εκείνες που έπεσα μπόρεσα να σηκωθώ και να συνεχίσω να παλεύω με όπλο την αισιοδοξία και την πίστη σ’ ένα καλύτερο αύριο. Κάθε φορά που έπεφτα γινόμουν πιο δυνατή. Και αυτό γινόταν και πάλι, και πάλι, πάλι, πάλι, πάλι…

Είμαι περήφανη γιατί πάλεψα σε μικρή ηλικία με την κατάθλιψη και βγήκα νικήτρια. Είμαι περήφανη που δεν ντρέπομαι να ζητήσω βοήθεια όταν αρρωσταίνει η ψυχή μου.


Και ήταν εκείνες οι φορές που αισθάνθηκα αδύναμη ο λόγος που απέκτησα μία δύναμη την οποία κανείς δεν μπορεί να μου πάρει τώρα πια.

Είμαι περήφανη που δούλεψα τόσο σκληρά με το μυαλό μου που είμαι ο ψυχολόγος στον ίδιο μου τον εαυτό.

Είμαι περήφανη γιατί δε σταμάτησα ποτέ να ακούω τον ήχο της εσωτερικής μου φωνής. Η καρδιά μου με καθοδηγούσε, διότι θεωρώ ότι όταν την ακούς μπορείς να γίνεις ο σοφότερος άνθρωπος στον κόσμο όλο.

Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, γιατί μέσα απ᾽ τις δυσκολίες έμαθα να αγαπάω τους ανθρώπους. Έμαθα να τους συμπονώ, να τους καταλαβαίνω και να προσπαθώ όσο γίνεται να τους προσφέρω αγάπη.

Είμαι περήφανη γιατί έγινα καλύτερος άνθρωπος, και όσο μεγαλώνω εξελίσσομαι.

Είμαι περήφανη, διότι αγάπησα αληθινά έναν άνθρωπο, με όλη τη δύναμη της ψυχής και της ύπαρξής μου. Και μέσα στα δάκρυα που μου προκάλεσαν οι ενέργειές του, την πίκρα, το θυμό, στο τέλος νικούσε η αγάπη μου για εκείνον η οποία σα θάλασσα δυνατή έσβηνε τα λάθη και μπορούσε να συγχωρεί. Σπουδαίος άνθρωπος δεν είμαι, αλλά η αγάπη μου ήταν αληθινή και δυνατή. Και όταν αγαπάς αληθινά είσαι ήδη κερδισμένος.

Είμαι περήφανη γιατί είμαι ο εαυτός μου. Με τα κακά μου, τα καλά μου, με την αλήθεια που καθρεφτίζεται στα μάτια μου. Και θέλω να πορευτώ και να φτάσω στο τέλος της ζωής μου γνωρίζοντας ότι ήμουν εγώ και όχι κάποιος άλλος…

Δεν είμαι τέλεια, κάνω λάθη, αλλά είμαι περήφανη που τα αναγνωρίζω και ζητώ συγγνώμη όταν πρέπει. Δίνω όσες ευκαιρίες χρειάζεται στους ανθρώπους. Δεν έχω μισήσει ποτέ μου άνθρωπο, ούτε ευχήθηκα ποτέ κάτι κακό για κάποιον.

Είμαι περήφανη γιατί δεν επαναπαύομαι. Προσπαθώ κάθε μέρα χωρίς διακοπή να βελτιώνομαι. Κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια γιατί δεν έχω βλάψει στη ζωή μου άνθρωπο, ούτε έχω βάλει τον εγωισμό μου πάνω απ´το καλό κανενός.

Είμαι περήφανη γιατί είμαι 29 χρόνια σε αυτό τον πλανήτη και δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να φωνάζει ή να τσακώνεται άσχημα με κανέναν. Κατόρθωμα. Θυμάμαι πάντα να λύνω τις διαφορές μου με διάλογο. Δεν κάνω την αγία, έχω υψώσει τον τόνο της φωνής μου, αλλά δεν έχω παεί ποτέ παραπέρα. Δεν ξέρω τι πάει να πει να φωνάζεις και να βρίζεις σαν τρελή ένα άλλο άνθρωπο, και ούτε πρόκειται ποτέ να το μάθω γιατι εγώ δεν είμαι αυτό.

Είμαι περήφανη γιατι έπνιξα πολλές φορές το θυμό μου για να μην πληγώσω τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων γύρω μου. Είμαι περήφανη που σκέφτομαι τους άλλους. Βουτάω την γλώσσα μου στο μυαλό μου πριν ανοίξω το στόμα μου. Δεν επιτίθεμαι.

Δεν αναγκάζω κανένα να είναι στη ζωή μου. Δεν αγαπάω και δεν συμπαθώ όλους αλλά προσπαθώ να είμαι πάντα ευγενική. Κρατάω αποστάσεις αλλά ποτέ μίσος. Όσους αγαπώ τους αγαπώ με ανιδιοτέλεια, προσφέρω μέχρι και την τελευταία μου δεκάρα γι’ αυτούς. Τους φροντίζω και είμαι πάντα δίπλα τους.

Είμαι ναι περήφανη. Προσέχω τον εαυτό μου όσο πιο πολύ μπορώ. Εσωτερικά κυρίως και άλλα εξωτερικά. Μ’ αρέσει να κοιτάω τον εαυτό μου και να νιώθω όμορφα με αυτό που βλέπω.

Δεν επαναπαύομαι σε ένα καναπέ. Διαβάζω, μαθαίνω, γράφω και ο στόχος μου είναι ένας, να καταφέρω να κάνω αυτό που λατρεύω όσο τίποτα σαν κύρια δουλειά μου.

Είμαι περήφανη γιατί λέω αυτά που νιώθω, είμαι όσο πιο αληθινή μπορώ με τους ανθρώπους γύρω μου.

Είμαι περήφανη γιατί είμαι ο άνθρωπος που ονειρευόμουν να γίνω.

Είμαι περήφανη γιατί το μικρό φοβισμένο κοριτσάκι έγινε η γυναίκα που ονειρευόταν σαν παιδί…

Αν και δεν είμαι σπουδαίος άνθρωπος, γι’ αυτά αξίζει τουλάχιστον να υπερηφανεύομαι..

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...