Φαντάσου, να είσαι τόσο τυχερός που να γνωρίσεις τον έρωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο

Τι κι αν γνωρίσεις στον ίδιο άνθρωπο και τη φιλία και τον έρωτα; Αυτό βέβαια θα σημαίνει ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις από τον άλλο, ότι είσαι απόλυτα ειλικρινής με τα αισθήματά σου και απέναντι στον άλλο και ότι νιώθεις ανοιχτός να εμπιστευτείς και να είσαι ο εαυτός σου.

Τι έρχεται πρώτα, όμως; Ο έρωτας ή η φιλία; Γιατί να μην αναπτύσσονται αυτά τα δύο μέσα σας παράλληλα και αμοιβαία; Ναι, είναι το πιο σπάνιο που μπορεί να μας συμβεί, είναι όμως και το απόλυτα τέλειο. Σημασία τι έχει τελικά; Ότι μαζί του περνάς καλά. Όπως ακριβώς με τους φίλους σου. Σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου. Σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Κι αυτός νιώθει το ίδιο άνετα μαζί σου.

Αυτή νομίζω είναι η ιδανική σχέση για όλους μας. Να βρούμε κάποια στιγμή εκείνον τον άνθρωπο με τον οποίο να μας συνδέει η έλξη, το πάθος αλλά κι η επικοινωνία. Να συζητάμε μαζί του άνετα τα πάντα, όπως κάνουμε με έναν καλό μας φίλο. Να είμαστε φίλοι, αλλά κυρίως εραστές.

Παραμένω ένθερμη υποστηρίκτρια ότι ο σύντροφός μας είναι καλό να είναι και φίλος μας.

Να υπάρχει η απαραίτητη άνεση μεταξύ μας, ώστε να μπορούμε να συζητάμε τα πάντα. Από ένα οικογενειακό ζήτημα μέχρι τα γκομενικά των κολλητών μας, από την οικονομική κρίση στη χώρα και τα τρομοκρατικά χτυπήματα μέχρι μια φωνή που παίρνει μέρος σε talent show.

Να ‘στε φίλοι, να επικοινωνείτε μ’ ένα μοναδικό, δικό σας τρόπο. Αλλά η σπίθα στα μάτια σας να ανάβει μόνο με εκείνον. Το βλέμμα σας να έχει τόσο ισχυρή δυναμική που ο πόθος να ξεχειλίζει απ’ τις κόρες των ματιών σας. Το δέρμα σας να αναριγεί σε κάθε άγγιγμά του και να έχετε την τάση να τον ξεμοναχιάζετε, όσο πιο συχνά γίνεται.

Είστε φίλοι, όμως είστε κι εραστές. Και δεν υπάρχει ομορφότερη στιγμή στον κόσμο από δυο ανθρώπους που ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο μέσω του έρωτα. Να χαρτογραφείτε κάθε φορά το σώμα σας, να επικοινωνείτε με τα φιλιά, να τιμωρείτε ο ένας τον άλλο με δαγκωματιές και να κρύβετε σε μια ζεστή αγκαλιά την αλήθεια των ανθρώπων. Την ανάγκη να αγαπηθούμε.

Σπάνια ένας άνθρωπος καταφέρνει ή έστω θέλει να μας κάνει ν’ ανοιχτούμε σε τέτοιο βαθμό που όταν είσαι μαζί του, νιώθεις την απόλυτη ελευθερία.

Ο χρόνος που θα περνάτε μαζί να είναι υπέροχος, η χημεία στο σεξ τέλεια και οι τσακωμοί σας έντονοι.

Ακόμη και την ώρα που βρίσκεται από πάνω σου θα βρείτε κάτι να πείτε για να γελάσετε ή να θυμώσετε. Κι όλα τα πρόβληματα τα συζητάτε μαζί. Βλέπετε μαζί ταινίες, παίζετε στον καναπέ, πάτε ξεχωριστά διακοπές ή βγαίνετε μόνοι με φίλους και μετά όταν συναντιέστε πίσω στο σπίτι, διασφαλίζετε τον έρωτα σας με ένα στα γρήγορα στον καναπέ.

Φαντάσου να βρεις τον έρωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο. Και να είναι αμοιβαίο. Γιατί το μόνο σωστό timing στον έρωτα είναι το αμοιβαίο αίσθημα. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που λέμε για να παρηγορήσουμε τον άρρωστο.

Οτιδήποτε δε μας ικανοποιεί ή μας κάνει να νιώθουμε λίγοι και φτηνοί είναι κάτι λιγότερο από αυτό.

Ο έρωτας θέλει το χρόνο του. Θέλει ένα μαξιλάρι ν’ ακουμπήσει μετά το σεξ για να κάνει όνειρα, ν’ ανταλλάξει χάδια και κουβέντες. Θέλει μια βόλτα, ένα δωμάτιο για να τον στεγάσει, θέλει την αλμύρα της θάλασσας το καλοκαίρι και το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα το χειμώνα. Και αυτή η επαφή με κάποιον μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Όλα τα άλλα είναι απλά σεξ. Εκπλήρωση μίας σαρκικής ανάγκης που κάποια στιγμή μας αφήνει ανικανοποίητους. Πάντα μας αφήνει ανικανοποίητους αλλά προσποιούμαστε ότι δεν το κάνει, είτε γιατί τρέφουμε μονόπλευρα αισθήματα είτε γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε ποτέ το αμοιβαίο ή απλά επειδή συνηθίσαμε στην επιφάνεια και φοβόμαστε να κολυμπήσουμε με κάποιον στα βαθιά.

Φαντάσου, λοιπόν, να είσαι τόσο τυχερός που να γνωρίσεις τον έρωτα και τη φιλία στον ίδιο άνθρωπο. Αν τον βρεις να τον κρατήσεις, θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου κι ας φαίνεται στην αρχή ο δρόμος δύσκολος.

Να νιώθετε τυχεροί αν είστε από εκείνους τους λίγους που έχουν αυτή τη σχέση με τον άνθρωπό τους. Μια σχέση κατά βάση ερωτική, αλλά στην επέκτασή της φιλική.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...