μεγάλωσα πια

Μεγάλωσα πλέον και δεν έχω πολύ χρόνο άσκοπα να σπαταλάω από εδώ και από εκεί χωρίς ουσία. Μεγάλωσα πια και η αγάπη μου για την ζωή δεν μου επιτρέπει τον παραμικρό συμβιβασμό.

Βαρέθηκα να μαντεύω. Θέλω να τα ακούσω όλα, θέλω να τα δω. Μεγάλωσα και θέλω δίπλα μου μόνο αληθινούς ανθρώπους. Ανθρώπους που λένε αυτό που σκέφτονται και που σκέφτονται στα αλήθεια αυτό που λένε..Θέλω δίπλα μου μόνο ανθρώπους καθαρούς και διάφανους. Η μοναξιά δεν με φοβίζει όπως με φόβιζε παλαιότερα.

Περνάω καλά πλέον με τον εαυτό μου και έχω συνειδητοποιήσει πώς είμαι καλύτερα μόνη μου παρά με κακή παρέα..

Τους ανθρώπους πλέον δεν τους ξεχωρίζω από τα ψεύτικα λόγια-υποσχέσεις, τους ξεχωρίζω από τις πράξεις. Από λόγια χόρτασα! Μεγάλωσα και ξέρω πλέον πώς ο άνθρωπος που κουτσομπολεύει τους πάντες, θα κουτσομπολεύει και εμένα πίσω απ᾽την πλάτη μου. Ο άνθρωπος που ζηλεύει και θέλει το κακό του άλλου, θα ζηλεύει και θα θέλει και δικό μου.  Δεν ανέχομαι να με μηδενίζουν τα μηδενικά και να προσπαθούν να μου επιβληθούν άνθρωποι, που για το χρήμα πουλούν την ψυχή τους στον έξω από εδώ. Μεγάλωσα πια και έγινα ανθεκτική για να αντέχω τον πόνο που προκαλούν οι άνθρωποι.

Καταλαβαίνω πολύ περισσότερα πράγματα για έναν άνθρωπο από τον τρόπο που μιλάει εκείνος για τους άλλους, παρά από τον τρόπο που μιλάνε οι άλλοι για εκείνον. Δεν ακούω τι λένε οι άλλοι. Ξέρω πλέον πολύ καλά πώς ο άνθρωπος που πρόδωσε και συνεχίζει να προδίδει, θα προδώσει και εμένα ξανά και ξανά. Και αυτούς τους ανθρώπους τους έκανα παρέα. Και νιώθω πιο καθαρή και ελαφριά από ποτέ.

Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι η αδιαφορία είναι η ευγενέστερη μορφή εκδίκησης και πλέον την επιλέγω όπου νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σπαταλάω τα λόγια μου άσκοπα. Μεγάλωσα πια και εκπαίδευσα το βλέμμα μου να προσπερνάει και να κοιτάει στο άπειρο μπροστά σε καθετί που του είναι μικρό και αδιάφορο.

Μεγάλωσα και θέλω δίπλα μου ανθρώπους που δε συμβιβάζονται με το άσχημο και το άδικο, που ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο.

Μεγάλωσα και δεν μπορώ να ανεχτώ τα «δήθεν» που τα βαφτίζουν «μοναδικά». Μεγάλωσα πια και πλέον θυμώνω επιλεκτικά, ακούω επιλεκτικά, βλέπω επιλεκτικά.
Μεγαλώνω και συνειδητοποιώ πως ακόμα υπάρχουν αυτοί που φλυαρούν απερίσκεπτα, που συνεχώς θέλουν να κάνουν ανούσια επίδειξη δύναμης. Μεγάλωσα και δεν θέλω τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Μεγάλωσα και δεν έχω υπομονή να ανέχομαι στην σκάρτη συμπεριφορά του κάθε μαλάκα που συναντώ.

 Μεγάλωσα πια για τα “έλα δεν πειράζει”. Πειράζει και παραπειράζει. Το είπαμε τόσες φορές αυτό το “δεν πειράζει” που πείραξε όλο μας το είναι. Και συνηθίζαμε να ανεχόμαστε πράγματα που μας τρώνε από μέσα. Δεν αντέχω πια τις ανούσιες σχέσεις, τις περιττές συζητήσεις και τις επιβεβλημένες επικοινωνίες.

Μεγάλωσα πια και βαρέθηκα να σηκώνω βάρη που δεν μου αναλογούν και να πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν αυτοί που μου τα φόρτωσαν! Βαρέθηκα να επιτρέπω να συμμετέχουν στα όνειρα μου αυτοί που δεν σκοπεύουν να μου τα υλοποιήσουν! Δεν αντέχω να ακούω “κούφια και ψεύτικα λόγια”, να βλέπω ψεύτικα χαμόγελα και να πιστεύω τα “είσαι σημαντική για μένα” που στο τέλος τα παρασέρνει ο χρόνος και τα παίρνει ο άνεμος . Στον έρωτα, ο άλλος δεν είναι ούτε απωθημένο μου, ούτε δεδομένο.. Χόρτασα από λόγια και υποσχέσεις απλόχερα δοσμένες από ευγενείς πρίγκηπες, που αποδείχθηκαν πιο ζώα από αυτά που καβαλούσαν. Χόρτασα από μέτρια συναισθήματα. Μεγάλωσα και με κούρασαν τα βλέμματα και η φάτσα των αποτυχημένων επαναστατών!

Μεγάλωσα και έμαθα να αγαπώ τα αμοιβαία, και να αγαπώ άνθρωπος που με αγαπούν..να νοιάζομαι όσους με νοιάζονται..να ψάχνω όσους με ψάχνουν. Δεν έχω ανάγκη να με με συμπαθούν και να με θεωρούν όλοι όμορφη. Δε θέλω να κάνω πράγματα που να ευχαριστιέται ο κόσμος με τη συμπεριφορά μου..Δεν έχω ανάγκη να είμαι σε όλους συμπαθής. Έμαθα να είμαι επιλεκτική στο που σπαταλάω την ενέργεια μου και σε ποιου ανθρώπους. Την δίνω πλέον όπου αξίζει. Μεγάλωσα και δέχομαι μόνο το αμιβαίο. Θέλω να προσπαθώ για μένα και για τους ανθρώπους μου. Θέλω να δίνω και να παίρνω κι ας είναι λιγότερο. Μπορώ αυτό το λίγο να το κάνω πολύ για μένα.

Μεγάλωσα πια… Θέλω μαγεία, ταξίδια και αληθινούς ανθρώπους. Θέλω να γυρίσω τον κόσμο ολόκληρο. Θέλω ανθρώπους που θα με τραβήξουν κοντά τους και θα με συνεπάρουν. Θέλω την αλήθεια κι ας με πονέσει. Θέλω κίνητρο, είναι οξυγόνο να έχεις κάτι για να προσπαθείς. Θέλω να ρισκάρω κι ας φάω τα μούτρα μου. Μεγάλωσα και δεν θέλω να έχω απωθημένα και ῾῾τι αν ᾽᾽στη ζωή μου. Δεν θέλω να σταματήσω να ονειρεύομαι και να οραματίζομαι το μέλλον μου τι κι αν είναι αβέβαιο. Θέλω να ερωτευτώ και να αγαπήσω χωρίς αύριο, να νιώσω τον πόνο να γίνεται βροχή και την ελπίδα λιακάδα. Μεγάλωσα και δε θέλω κανείς να με σταματήσει. Είναι μαγεία η τόλμη, για να μου την στερήσω.

Με νοιάζει να μπορώ να σέβομαι εγώ τον εαυτό μου. Δε στεναχωριέμαι πια για τα γενέθλια μου, γιατί μεγάλωσα ακόμα ένα χρόνο και δε πρόλαβα ακόμα να κάνω όσα θα ήθελα. Ξέρω ότι Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.

Μεγάλωσα και συνειδητοποίησα πώς πολλές φορές δεν μπορώ να αλλάξω τις καταστάσεις, όσο και αν προσπαθώ αλλά μπορώ να αλλάξω τον εαυτό μου και να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του.

Μεγάλωσα πια και δεν συμβιβάζομαι. Μεγάλωσα και είμαι επιτέλους ελεύθερη.

Χόρτασα από λόγια, και τώρα θέλω πράξεις κι όνειρα χωρίς συμβιβασμό!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...