Μην καταντήσεις κομπάρσος μέσα στο ίδιο σου το έργο..

Να σου πω κάτι; Αν θες κράτα το αν θες πέτα το στα σκουπίδια. Εγώ νιώθω ότι θέλω να στο πω όμως. Και αυτή είναι η τελευταία φορά που το κάνω. Μετά θα σώπασω για πάντα. Δεν μου μένει και πολύς χρόνος εδώ ούτως σι άλλος. Μην ψάχνεις την ευτυχία στους άλλους. Δεν θα την βρεις εκεί.

Θα την βρεις μόνο μέσα σου. Αν δεν νιώθεις ευτυχισμένος, μετακινήσου απ’ την θέση σου. Δεν είσαι δέντρο. Δεν μπορείς να λες ότι δεν νιώθεις ευτυχία και να μην κάνεις τίποτα να το αλλάξεις. Στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις. Με το να καλύπτεις τα κενά σου σε άλλους ανθρώπους, δεν θα σε βγάλει πουθενά. Παροδική ευτυχία λέγεται. Ναι μπορεί να καλύπτεις τα κενά σου μέσω άλλων ανθρώπων προς το παρών, αυτά που σου λείπουν, αυτά που δεν έζησες, αυτά που ήθελες να κάνεις, συναισθήματα που ήθελες να ζήσεις, προσοχή που δεν έχεις, αγάπη που δεν παίρνεις και πολλά άλλα. Αλλα δεν θα μπορείς να το κάνεις πάντα. Δεν θα είσαι πάντα νέος. Θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα δεις ότι ο χρόνος πέρασε από πάνω σου, δεν θα μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Τίποτα δεν θα μπορείς να κάνεις. Και θα κάτσεις να αναρωτιέσαι, αν τελικά έζησες. Και τι να το κάνεις τότε; Θα ξαναγίνεις νέος; Θα δεις πόσα χρόνια σου απέμειναν και θα συνεχίσεις να συμβιβάζεσαι μέχρι το τέλος. Θα ευχόσουν να ήσουν ξανά νέος, να ζήσεις αυτά που ήθελες, είτε τον έρωτα που άφησες τόσο εύκολα να φύγει, είτε στιγμές, εμπειρίες, είτε να ταξιδέψεις, ότι να ναι και αυτό. Θα μετανιώνεις αλλά θα είναι αργά. Αλήθεια σου λέω, με αγάπη στο λέω γιατί είναι λες και βλέπω το μέλλον σου μπροστά μου. Μην φτάσεις σ’ αυτό το σημείο. Όλοι θα γεράσουμε, όλοι θα αλλάξουμε, οι ρυτίδες θα είναι εμφανές, είναι μέρος της ζωής μας. Φτάνει όταν φτάσεις εκεί να μην έχεις πολλά να μετανιώνεις. Λέξεις που δεν έγιναν πράξεις. Την ευτυχία που είχες απλόχερα στο πιάτο και προτίμησες να πετάξεις το πιάτο με τα ίδια σου τα χέρια, και πολλά άλλα.

Αν δεν είσαι ευτυχισμένος στη ζωή σου γιατί προσπαθείς να την βρεις χρησιμοποιώντας τους άλλους; Γιατί χρησιμοποιείς τους ανθρώπους για να καλύψεις αυτά που σου λείπουν; Σε κάνει να νιώθεις δυνατός, σου τονώνει την αυτοπεποίθηση. Τα καταλαβαίνω όλα αυτά. Αλλά δεν είναι σωστό. Δεν πάει έτσι. Καταλαβαίνω και τις δυσκολίες αλλά δεν γίνεται να συνεχίσεις έτσι. Και αν πάλι θες να μείνεις στα βολικά σου, να έχεις τα κότσια να στηρίξεις τις επιλογές σου. Να είσαι εκεί και όταν λέω εκεί εννοώ εκεί, το μυαλό και η καρδιά σου να είναι εκεί, όχι μόνο το σώμα σου. Μην κοιτάς αλλού. Μην αναζητάς την έγκριση απ’ τους άλλους. Να την αναζητάς μόνο από αυτούς που διάλεξες να είναι στη ζωή σου. Την οικογένεια σου, τους φίλους σου, τον σύντροφο σου. Όχι σε ξένες αγκαλιές. Όχι, μην καλύπτεις αυτά που σου λείπουν χρησιμοποιώντας αλλά χέρια. Μην κοιτάς δεξιά και αριστερά. Οχι αν δεν είσαι πρόθυμος να αλλάξεις παραστάσεις, όχι αν δεν είσαι πρόθυμος να αλλάξεις την ζωή σου.

Όχι γιατί αυτό δεν είναι δίκαιο για κανένα ούτε για τους ανθρώπους που επέλεξες αλλά ούτε για τους κομπάρσους της ζωής σου. Καταλαβες; Καταλαβαίνεις τι λέω; Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτοί οι άλλοι, οι κομπάρσοι, στο τέλος θα βρουν την ευτυχία, θα κλείσουν το κεφάλαιο και θα φύγουν, και θα γίνουν τελικά πρωταγωνιστές; Εσύ όμως τι θα κάνεις; Ναι μπορώ να δω το μέλλον σου. Θα συνεχίσεις τα ίδια. Άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικά πρόσωπα, σε κάθε ευκαιρία θα αρπάζεις την ευκαιρία της κάλυψης. Οι άνθρωποι θα ανακυκλώνονται στη ζωή σου, θα φεύγουν, θα έρχονται άλλοι και ξανά το ίδιο. Όλοι θα φεύγουν με καλές είτε κακές εμπειρίες, όμως στο τέλος θα φεύγουν, και εσύ εκεί.. Να συνεχίζεις το ίδιο. Δεν θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος έτσι. Με θυμό στο λέω αλλά είναι αλήθεια και για το καλό σου θα έπρεπε να το καταλάβεις. Θα ξυπνήσεις μια μέρα αλλά θα είναι αργά. Το μόνο που θα θυμάσαι είναι ότι κυνηγούσες την παροδική ευτυχία σε άλλους ανθρώπους. Αλλά τελικά την βρήκες; Μάλλον είναι αργά ε;

Μάλλον θα καταλάβεις ότι τελικά εσύ ήσουν ο κομπάρσος..

Είναι απλά τα πράγματα. Δύο επιλογές έχεις ή βγες έξω και κυνήγησε αυτά που θες, άλλαξε τη ζωή σου, επέλεξε ότι σε κάνει ευτυχισμένο, ζήσε αυτά που σου λείπουν. Βέβαια μόνο αν έχεις τα κότσια να το κάνεις. Αν πάλι δεν θες να αλλάξεις τίποτα από φόβο ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο , τότε να μείνεις με τις επιλογές σου και να τις στηρίξεις μέχρι το τέλος, χωρίς να αποζητάς να καλύψεις ότι σου λείπει σε άλλους ανθρώπους. Αυτά που σου λείπουν να μάθεις να τα ζητάς μόνο σ’ αυτούς που διάλεξες εσύ σαν πρωταγωνιστές της ζωής σου.

Το ξέρω ότι εγώ σιγά σιγά θα αποχωρήσω από’ την σκηνή αυτού του έργου και θα με αντικαταστήσεις. Το ξέρω και είμαι εντάξει με αυτό πλέον. Αλλά ξέρεις ποια είναι η διαφορά; Ότι θα βρω το δρόμο μου αργά ή γρήγορα. Γι’ αυτό στο λέω. Επειδή θέλω να βρεις και εσύ τον δικό σου. Η συμβουλή μου είναι να ψάξεις μέσα σου να βρεις τις απαντήσεις.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ’ αυτή τη ζωή. Τις επιλογές μας είτε τις στηρίζουμε μέχρι το τέλος είτε μαθαίνουμε να ζούμε μ’ αυτές. Μην καταντήσεις εσύ ο κομπάρσος στο ίδιο σου το έργο..στο τέλος. Με πολύ αγάπη στο λέω. Να προσέχεις.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...