ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ

“Σταμάτα να σκέφτεσαι τόσο πολύ τους άλλους”. Μια φραση που άκουγα από μικρή να μου λένε και ανακυκλώνεται πολλά χρόνια μετά από διαφορετικά στόματα. Μα δεν μπορώ να σταματήσω να είμαι εγώ. Αν σταματήσω να σκέφτομαι αυτούς που είναι σημαντικοί για μενα δεν θα είμαι άνθρωπος πλέον. Απλά δεν μπορώ. Πάντα αυτή ήταν η απάντηση μου.

Μία συζήτηση και ξαναέρχεται στην επιφάνεια, η ίδια πρόταση με ακολουθεί ότι και αν κάνω. Δεν λέω, το έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι ίσως θα έπρεπε να αλλάξω. Με τρομάζει η ιδέα να το αλλάξω όμως, όσες φορές και αν το προσπάθησα δεν το κράτησα γιατί δεν είμαι εγώ. Απ’ την άλλη με το να σκέφτομαι πάντα τους άλλους, η μάλλον καλύτερα να σκέφτομαι περισσότερο τους άλλους από μένα, είναι κάτι που δεν με βοήθησε στην ζωή. Και όπως πάντα το μυαλό και η καρδιά μου έρχονται σε ρήξη. Ακόμα μια φορά λέω θα το κρατήσω, ακόμα μια φορά δεν το κρατώ. Ακόμα μια φορά αναιρώ τον εαυτό μου. Μα γιατί είναι τόσο δύσκολο να σκέφτομαι εμένα πρώτα; Πως γίνεται αλήθεια; Γιατί δεν είμαι σαν τους άλλους; Τι είναι το φυσιολογικό; Πως είναι να ξυπνάς και να σκέφτεσαι εσένα πρώτα; Δεν ξέρω.

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως ξέρω καλά τι πάει να πει να νιώθεις στεναχώρια, να πονάει η ψυχή σου, τι πάει να πει να σου λείπει η αγάπη, να θέλεις να ησυχάσεις την ψυχή σου και να μην μπορείς, και δεν θέλω οι δικοί μου άνθρωποι να τα νιώθουν αυτά. Η ιδέα ότι εγώ έβαλα το χεράκι μου για να νιώθει ένας άνθρωπος που αγαπάω άσχημα, πάντα μπορούσε να με τρελάνει. Δεν μπορούσα ποτέ να το διαχειριστώ. Δεν θέλω να νιώθει κανένας δικός μου άνθρωπος άσχημα συναισθήματα. Και στην προσπάθεια να αποτρεψω πάντα προτιμούσα να τα νιώθω εγώ πάρα ο άλλος. Να πάρω εγώ το βάρος για να κοιμάται ήσυχα ο άλλος. Και όμως πάλι τους πληγώνω γιατί πάλι τους φορτώνω με το να κουβαλάω το βάρος. Καταλήγω να τους φορτώνω το βάρος οτι αυτοι ευθύνονται για το δικό μου κουβάλημα. Άρα ούτε αυτό είναι σωστό. Και τι είναι το σωστό; Δεν ξέρω. Κάθε προσπάθεια να το βρω έχει αποβεί μοιραία. Γιατί ότι και να κάνω δεν κάνω τους ανθρώπους μου απόλυτα ευτυχισμένους, αλλά ούτε και μένα. Δεν μπορώ να το αποτρέψω πλήρως. Λυπάμαι αν σε στεναχωρώ, λυπαμαι αν δεν μπορω να το διαχειριστώ, λυπάμαι που δεν σε κάνω ευτυχισμένο, λυπάμαι που δεν είναι διαφορετικά τα πράγματα, λυπάμαι για τόσα πράγματα, λυπαμαι για οτι αρνητικό συναίσθημα σου προκαλώ. ΛΥΠΆΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για σένα και για μένα. Δεν μπορώ όμως, δεν το θέλω. Κάποιες άλλες φορές σκέφτομαι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σκέφτεται τόσο πολύ εμένα..

Και απλά δεν ξέρω πλέον. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ήθελα να ήμουν διαφορετική. Από μικρή ένιωθα διαφορετική στο τρόπο που σκέφτομαι, από μικρή έβλεπα ότι δεν είμαι σαν την μάζα. Καταλάβαινα λιγο περισσοτερο τους ανθρωπους, δεν αγαπούσα, και δεν αγαπώ όλους, αλλα παντα ένιωθα παραπάνω. Και το μόνο που άκουγα είναι “άλλαξε γιατί δεν θα τα βγάλεις πέρα αν συνεχίσεις έτσι”. Τους διέψευσα όμως, τα έβγαλα πέρα, τα καταφερα, έμαθα να κρύβω αυτή τη πλευρά του εαυτού μου, ή καλύτερα να αφήνω μόνο λίγους να την δουν, υψώνοντας τείχη για τους άλλους. Απλά τώρα δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω έτσι. Αν μπορούσα να διαλέξω πως θα ήθελα να είμαι,το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να μην είχα την ψυχή μου τόσο ανοικτή. Όχι δεν να την έκλεινα προς Θεού, αλλα δεν θα την είχα τόσο ανοικτή, τόσο εκτεθειμένη.

Μέσα μου κάτι μου λέει ότι δεν πρέπει να αλλάξω, γιατι κάπου εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που είναι σαν εμένα. Η λογική μου όμως λέει άλλα. Ότι πρέπει να αλλάξω, για να κάνω την ζωή μου πιο έυκολη, γιατί αλλιώς θα συνεχίσω να λυπάμαι για τους άλλους αλλά και για μένα..Και κάπως έτσι πάντα μπερδεύομαι με τις λέξεις μου. Και κάπως έτσι μπερδεύω τον ίδιο μου τον εαυτό. Πολύπλοκο μυαλό.

Τι απ’ τα δύο να ακούσω; ΜΥΑΛΟ Η ΚΑΡΔΙΑ. Άστο θα το σκεφτώ ξανά άλλη μερα.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...