Σ’ αυτή τη ζωή ό,τι δώσεις θα πάρεις

«Ό,τι κάνεις, βρίσκεις. Αυτός είναι νόμος» είχε πει ο Αισχύλος.

Η αλλιώς, η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές, θα το βρείς μπροστά σου, έχει ο καιρός γυρίσματα, κάρμα is a bitch, what goes around comes around κτλ. Το νόημα όμως παραμένει ένα. Ο,τι κάνεις στη ζωή σου θα το βρεις μπροστά σου και τότε θα πρέπει πληρώσεις το ταμείο της ζωής. Κάποτε αργεί, αλλά μην γελιέστε οι τόκοι αυξάνονται.

Γι’ αυτό πρόσεχε τι κάνεις. Νομίζεις ότι είσαι υπερδύναμος και θα γλιτώσεις; Λυπάμαι αλλά θα στο χαλάσω. Τα χρέη δεν διαγράφονται. Δεν θα το βρεις από μένα, η απ’ τον δίπλα σου, αλλά απ’ την ίδια τη ζωή. Τι είμαστε εμείς στο κάτω, κάτω δικαστές;

Εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να δικάσεις κανένα. Ξέρω, μπορεί να σκέφτεσαι πόσο όμορφα συμπεριφέρθηκες σε κάποιους ανθρώπους. Τους συμπεριφέρθηκες με ευγένεια. Έβλεπες την καλή τους πλευρά όταν όλοι οι άλλοι δεν πίστευαν ότι έχουν. Τους προστάτευσες, τους συγχωρέσες πολλές φορές. Και αυτοί σου το ανταπέδωσαν με τρόπο που δε σου άξιζε. Ναι τα ξέρω όλα αυτά. Καταλαβαίνω. Αλλά δεν αξίζει να χαλάσεις την ευγενική σου ψυχή ψάχνοντας τρόπο να τους τιμωρήσεις. Δεν είναι δουλειά σου αυτό. Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι επιλέγουν να προκαλούν πόνο, τι κερδίζουν με το να μειώνουν τους άλλους.  Είναι τεράστιο ερώτημα, όπως και η απάντηση. Το μόνο που θα πω, είναι ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και ο καθένας κουβαλά το δικό του σταυρό.  Χωρίς να σημαίνει ότι αυτή είναι η δικαιολογία. Απλά εσύ μέσα απ᾽ τις δυσκολίες επέλεξες να γίνεις καλύτερος, επέλεξες το δρόμο της αγάπης. Ενώ αυτοί επέλεξαν να γίνουν τιμωροί γιατί ίσως κάποτε κάποιοι άλλοι τους πλήγωσαν, και αυτό τους έγινε συνήθειο. Πίστεψε με όμως, ο δρόμος που θα βαδίσουν θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις πράξεις του και θα καλεστούν να ξεχρεώσουν τa χρέη τους.

 Εσύ κοίτα να μην μαυρίζεις την ψυχή σου με εκδικητικές σκέψεις.  Γι’ αυτό την επόμενη φορά που το νιώσεις αυτό, διατήρησε την ψυχραιμία σου και φόρεσε το πιο μεγάλο και φωτεινό χαμόγελο που έχεις και ΠΡΟΧΩΡΑ. Προτιμάς να είσαι “σωστός” ψάχνοντας ένα δίκαιο που δε θα βρεις ή προτιμάς να ᾽σαι χαρούμενος; Δική σου ή επιλογή. Εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα το δεύτερο. Σκηνοθέτησε τη δική σου ταινία που λέγεται ζωή με έμπνευση. Κάνε τη μοναδική. Γιατί μην ξεχνάς είμαστε οι επιλογές μας.  Αντιμετώπισε τις δυσκολίες σαν δοκιμασίες που θα σε βοηθήσουν να δοκιμάσεις τις αντοχές σου και να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Και άσε τους κύκλους να κλείσουν μόνοι τους ένα, ένα. Όλα μπαίνουν στη θέση τους αργά ή γρηγορά.  Η ζωή αγαπά τους γνήσιους, τους αληθινούς, τις ευγενικές ψυχές. Αυτούς που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, που χαμογελούν στη ζωή. Κοίτα να παραμείνεις ένας απ᾽αυτούς.

Α και θα στο ξαναπώ, μην ανησυχείς, το καλό που έκανες θα στο γυρίσει η ζωή έστω και αν αργήσει.

Με τους άλλους, μην ασχολείσαι. Αν τυγχάνει να είσαι ένας απ᾽τους “άλλους” , τότε σου εύχομαι καλή τύχη.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...