Άλλο φίλοι, άλλο γνωστοί

Όσο μεγαλώνεις όλο και περισσότεροι άνθρωποι περνούν απ’ τη ζωή σου. Κάποιοι μένουν, κάποιοι φεύγουν, και άλλους τους διώχνεις. Με τα χρόνια, γίνεσαι πιο επιλεκτικός και μπορείς να τους κατατάξεις αναλόγως.

Κάποιους τους αποκαλείς φίλους/αδέρφια. Είναι αυτοί που είναι μαζί σου στις χαρές αλλά και στις λύπες. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα πόσα χρόνια τους ξέρεις, αλλά με τα πόσα μοιραστήκατε. Είναι αυτούς που θα αφήσεις να δουν τις αδυναμίες σου, θα κλάψεις μπροστά τους και είναι οι ίδιοι που θα σε βοηθήσουν να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Δεν μπορείς να τους κρυφτείς, ξέρουν ποτέ είσαι καλά, και ποτέ φοράς τη μάσκα του καλά. Μπορείς να στηριχτείς πάνω τους. Θα τους εμπιστευτείς κρυφές σου σκέψεις, και φόβους. Είναι επίσης αυτοί που αν έχουν κάτι να σου πούν, θα στο πουν στα μούτρα και όχι σε άλλους. Γιατί νοιάζονται.

Και ας μην ξεχνάμε ότι φίλοι δεν είναι αυτοί που σου χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά αυτοί που θα σε ταρακουνήσουν όταν πρέπει και θα προσπαθήσουν να σε ξυπνήσουν. Θα σου πούνε την αλήθεια κατάματα έστω και αν πονάει. Και αν πάλι επιλέξεις να κάνεις το δικό σου και να τους αγνοήσεις, αυτοι δίπλα σου θα είναι. Ξέρεις ότι όποια μικροπαρεξήγηση και να γίνει μεταξύ σας θα λυθεί σύντομα, γιατί αυτό που σας ενώνει είναι πιο δυνατό απ’ ότιδηποτε άλλο.

Όπως είναι κοντά σου σε όλες τις δύσκολες στιγμές, με την ίδια ένταση είναι κοντά σου και στις χαρές. Είναι τους πρώτους που θα πάρεις να πεις τα καλά νέα και είναι αυτοί που θα βροντοφωνάξουν από χαρά μαζί σου. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, λίγοι είναι αυτοί που είναι πραγματικά δίπλα σου όταν πετυχαίνεις στόχους και είσαι χαρούμενος. Γιατί στις δύσκολες στιγμές δεν απειλείς τον εγωισμό κανενός, αντίθετα θα έλεγα κάνεις τον άλλο να νιώθει πιο δυνατός. Επομένως το θέμα είναι να είναι δίπλα σου και στις καλές στιγμές ξεπερνώντας, ζήλια, σύγκριση και κόμπλεξ κατωτερότητα . Αυτοί στο απέδειξαν. Γι’ αυτό ανήκουν εδώ- ΦΙΛΟΙ

Η επόμενη κατηγορία είναι ελάχιστα πιο μεγάλη- φίλοι/παρέα. Με αυτόυς τους ανθρώπους βγαίνετε έξω διασκεδάζετε, συζητάτε για τη δουλεια, για τη ζωή γενικά. Δε λέω θα μοιραστείς μαζί τους κάποια μυστικά που ίσως να μη σε νοιάζει και πολύ αν μαθευτουν αλλά και ανησυχίες. Απλά η μόνη διαφορά με τους πάνω είναι ότι δε θα τους δείξεις όλες σου τις αδυναμίες και δεν θα συζητήσεις εις βάθως τις ανησυχίες σου. Κρατάς πάντα κάτι για σένα. Μπορείς να τους εμπιστευτείς όταν πρέπει. Και όταν χρειαστεί θα σε βοηθήσουν αλλά δεν έχετε την εκ’ βαθέων σχέση όπως με τους πάνω.

Μετά έχουμε τους λεγώμενους γνωστοί/παρέα. Εδώ η λίστα είναι μεγάλη. Είναι περισσότερο κοινωνικές συναναστρωφές. Θα μιλήσετε, θα βγείτε, θα περάσετε όμορφα, αλλά μέχρι εκεί. Στην ερώτηση πως πάει, η απάντηση σου είναι πάντα η ίδια, όλα καλά. Ξέρουν μόνο τη καλή και χαρούμενη εκδοχή σου. Αυτή μόνο τους αφήνεις να δουν. Δε θα αφεθείς, ούτε θα μοιραστείς φοβους και μυστικά. Τους συμπαθείς, καλά παιδιά απλά δεν είναι οι ΦΙΛΟΙ σου.

Τέλος αφήνουμε μια ιδιαίτερη κατηγορία ᾽᾽ο αριθμός που καλέσατε δεν ανταποκρίνεται᾽᾽. Αυτό για διάφορους λόγους. Μπορεί να είναι απλά άνθρωποι που δεν σε ενδιαφέρουν, δεν έχετε κοινά, και τόσο απλά δεν κολλάτε. Θα τους πεις ένα γειά αν τους συναντήσεις αλλά μέχρι εκεί.

Αλλά μπορεί να είναι και άνθρωποι που κάποτε ήταν πολύ σημαντικοί για σένα ή ίσως είναι ακόμη, αλλά κέρδισαν με το σπαθί τους μια θέση εδώ..καλή καρδιά!

Τώρα σκέψου σε ποια κατηγορία ανήκουν οι δικές σου σχέσεις.

 Δεν χρειάζομαι έναν φίλο που αλλάζει, όταν αλλάζω και γνέφει όταν κι εγώ γνέφω. Η σκιά μου το κάνει πολύ καλύτερα αυτό – Πλούταρχος

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...